top of page

Nr 2. van de kieslijst

Mariska de Koning

Even voorstellen

AAN DE SLAG

Staat voor: Duurzaamheid

“Wij hebben de aarde in bruikleen.”

 

Waarom het CDA?

“Mijn opa en oma hadden een electrische zuivel- en melkinrichting in de Laanstraat. Ik denk dat ik daar heb opgestoken dat de keuzes die je maakt degelijk en realistisch moeten zijn. Want je kunt een euro maar één keer uitgeven. Daarnaast hou ik van mensen. Want elk mens is geschapen naar Gods beeld. Daarbij komt de mens het beste tot zijn recht in sociale verbanden. Dit christendemocratische gedachtegoed past mij dan ook als een jas.”

 

Duurzaam en rentmeesterschap?

“Ja, wij hebben de aarde in bruikleen. Dus wij moeten goed voor haar zorgen. Als je erover nadenkt, dan is dat logisch. De politieke en maatschappelijke keuzes die we nu maken, beïnvloeden onze toekomst. Nu beter afval inzamelen, elektrische laadpalen plaatsen, zonnecellen inzetten, als gemeente circulair inkopen, verduurzamen van onze woningen. Het bepaalt de levensloop van materialen, gebouwen, producten en grondstoffen verlengen. Als je ergens langer mee doet hoef je minder vaak geld uit te geven. Het CDA Baarn ziet zo het rentmeesterschap als belangrijkste reden om het milieu te beschermen. De aarde moeten we immers doorgeven, liefst nog beter dan dat wij deze aantroffen. Dit geldt uiteraard ook op lokaal niveau.”

 

Van geboortegrond tot groen graf?

“Ja, ik ben geboren als Van Ginkel in Baarn. Ik ben fractielid van CDA Baarn en ben hier sinds 28 september 2016 wethouder. Voordat ik hier aantrad, heb ik diverse werkfuncties verricht. Onder andere voor het Leger des Heils, de Jeugdzorg & Reclassering en binnen het Sociaal Domein in de gemeente Gooise Meren. Ik kan niet in mijn glazen bol kijken, maar ik kan mij voorstellen dat ik ook wel blijf wonen in het ‘groene graf’ zoals ze hier Baarn met een knipoog noemen.”

 

Of ik vrije tijd heb?

“Ik steek veel tijd in CDA Baarn. Niet alleen bezoek ik kennis- en partijcongressen. Ik zit ook in de CDA-denktank. Dus ik werk en woon in Baarn. Recreëren in Baarn doe ik ook. Maar als ik er echt even uit wil zijn, ga ik graag met de auto op pad. Bij voorkeur naar het zuiden des lands of als ik meer tijd heb naar Zuid-Frankrijk. Ik lees en schrijf graag verhalen. Oh ja, zingen doe ik ook graag, hoewel nu vooral in de auto.“

 

CDA gedachtegoed

“Ja ik geloof. Ik geloof dat we van God ons leven en onze talenten gekregen hebben. En de verschillen daarin dat dat maakt ons uniek. De mens komt daarom het beste tot zijn recht in sociale verbanden. Zo heb je de mens en de maatschappij. Het is daarbij de taak van de overheid om ‘recht’ te laten zijn.”

 

Voor aankomende gemeenteraadsverkiezingen vertegenwoordig ik het CDA Baarn verkiezingsthema 'duurzaamheid'

Mariska de Koning

Moeder; 1 dochter

Zingt (in de auto)

CDA denktank; Wethouder Verhalenschrijfster

Kruidenieren.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page