top of page

Geen haat in de raad

CDA Baarn sluit zich vol overtuiging aan bij het Manifest ‘Geen haat in de raad’.

Wie de laatste weken het debat in politiek Den Haag heeft gevolgd zag dat scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen aan de orde van de dag zijn. Debatten lijken steeds verder te ontsporen. In Baarn mogen wij niet mopperen over het klimaat in de gemeenteraad, maar wij weten dat het er in veel gemeenten anders aan toegaat. Ook het gegeven dat bijna een kwart van alle gemeenteraadsleden weleens bedreigd is, baart ons veel zorgen. Dit tij moet gekeerd worden.

Het is niet alleen een probleem van de politiek. De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat ambtenaren, boa’s, politieagenten, onderwijzend personeel, zorgmedewerkers, journalisten en vele anderen vrijwel dagelijks ervaren. Zowel op straat als online.

Met het Manifest ‘Geen haat in de Raad’ staat een grote groep CDA-lijsttrekkers op om aandacht en inzet te vragen voor deze problematiek. Het CDA zet in op een samenleving met: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Zoals Desmond Tutu altijd zei: “verhef niet je stem, verbeter je argument”. Wij willen een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het fundament van een sterke samenleving.

De Baarnse CDA-lijsttrekker Rik van Hardeveld ondersteunt dit van harte. In de nieuwe gemeenteraad gaan wij meteen het gesprek aan om samen met alle partijen van goede wil de ‘Haagse toestanden’ te weren uit onze gemeenteraad. Ook wil het CDA Baarn met deze partijen kijken wat we samen kunnen doen om de verharding en de verhuftering in de samenleving te verminderen.

CDA Baarn roept alle partijen op het Manifest ‘Geen haat in de raad’ te steunen.


Comments


Recente blogs
Tags
bottom of page