top of page

Leve de fiets!


Baarn fietsvriendelijke gemeente

In het verkeer nemen de mogelijkheden door de voortschrijdende techniek vlot toe (e-bike, speed pedelec).

Er zijn tal van redenen om het gebruik van de fiets te stimuleren. Niet stimuleren door de automobilist te pesten, maar door de fietser te ondersteunen.

Waarom stimuleren? De fiets is een goedkoop vervoermiddel, fietsen is ‘schoon’, het kost weinig ruimte, fietsen is goed voor de gezondheid, binnen de bebouwde kom is de fietst vaak de snelste manier van vervoer, voor woon-werk.


In Baarn willen wij dat fietsers niet langer als verkeersremmers worden gebruikt. Meer, bredere en liefst vrij liggende fietspaden zijn nodig, net als voldoende parkeerplekken voor je fiets. Baarn moet het predicaat ‘fietsvriendelijke gemeente’ verwerven en vervolgens met trots uitdragen.

Met omliggende gemeenten, de regio, de provincie willen wij werken aan een samenhangend fietsnetwerk voor recreatie en woon-werkverkeer. Ons (CDA-)netwerk, met buurgemeenten, provincie en het Rijk komt daarbij goed van pas.

Recente blogs
Tags
bottom of page