Lijsttrekker & Nr 1. van de kieslijst

Rik van Hardeveld

Even voorstellen

AAN DE SLAG

Staat voor: Zorg voor elkaar en Wonen

 

“Hou het simpel, maar doe het met vlag en wimpel."

 

Ben jij als CDA’er geboren?

“Ik ben geboren in Baarn. Politiek was altijd aanwezig bij ons aan de eettafel. Mijn vader was zo’n twintig jaar achtereenvolgens raadslid en wethouder in Baarn. Mijn ouders waren trouwe CHU stemmers, later uiteraard CDA. De broers, zus en schoonfamilie die in Baarn wonen, stemmen dan ook allemaal lokaal CDA.”

 

Mijn mooiste wapenfeit als raadslid?

“Als je in de Baarnse politiek de term, ‘rotte kies’ noemt, dan wijst iedereen naar mij. Baarn had en heeft een aantal verpauperde panden. Iedereen stoort zich eraan, maar het vraagt om veel ‘Ausdauer’ om die gebouwen af te laten breken of juist op te laten knappen. Dat zijn jarenlange procedures, soms een juridisch gevecht. Na een aantal jaar trekken, duwen, procederen, onteigenen heb ik het dan toch voor elkaar. Het klinkt raar maar mede dankzij mij wordt de Smederij bij Laag Vuursche toch opgeknapt.”

 

Waarom zorg binnen het CDA?

“Welbeschouwd heb ik één heel groot interessegebied. En dat is de zorg. Ik ben daar voor opgeleid, heb daar in doorgeleerd, ik heb aan het bed gestaan. Inmiddels gebruik ik al de ervaring bij mijn rol als manager ‘Verpleeghuizen en Behandeling’ in de ouderenzorg. Daar tussendoor heb ik bestuurskunde gestudeerd. Koppel dat aan de politieke kleur van mijn familie en de achtergrond van mijn vader en je komt bijna vanzelf uit bij een politieke rol in het CDA Baarn met als specialisme de zorg.”

 

En hoe past het dossier wonen bij zorg?

Zorg en wonen zijn verbonden met elkaar. Zo kun je wat mij betreft alleen maar goed zorgen voor je naaste, als je er ook daadwerkelijk ‘naast’ woont. Daarom vindt het CDA Baarn het huisvestingsbeleid zo belangrijk. Voeg daarbij de gemeentelijke taak om de openbare ruimte en de welstand te verzorgen, zodat men in een prettige omgeving woont. Ik maak mij daarom ook graag hard voor het bestrijden van verpaupering.”

 

Wat is jouw favoriete plek in onze vorstelijke gemeente?
“Eigenlijk ben ik dol op de variatie in onze gemeente. Maar als ik op de Brink ben en de Pauluskerk, het gemeentehuis en het begin van de Laanstraat zie, dan ben ik echt thuis.”

 

Wat wil jij politiek bereiken?

“Ik wil Baarn graag zo goed mogelijk overdragen aan onze kinderen en de daarop volgende generaties.”

 

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vertegenwoordig ik als lijsttrekker van het CDA Baarn de verkiezingsthema's 'zorg voor elkaar' en 'wonen'.

Rik van Hardeveld

Geboren en getogen in Baarn
Al 37 jaar getrouwd; 2 kids
Huist in de politiek
Sport is dé bijzaak

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon