Nr 3. van de kieslijst

René van Wijk

Even voorstellen

AAN DE SLAG

​Maakt zich hard voor: Economie en ondernemen

 

“Aan de zijlijn schreeuwen werkt niet."

 

Wie is René van Wijk in zijn kern?

“Ik ben een gewone Amsterdamse jongen. Altijd geweest Altijd gebleven. In 1978 ben ik in Baarn komen wonen. Ik run samen met mijn vrouw een  onderneming in Baarn, met 16 fantastische collega’s. Daar ben ik niet voor opgeleid, ik ben eigenlijk instrumentenmaker/ audicien. En toch het bedrijf in de zorgtechnologie hebben we vanaf 1993 toch maar mooi samen van de grond af opgebouwd.

 

Getrouwd, kinderen?

“Ja, getrouwd en trotse vader van een prachtige dochter van 20. Zij heeft een hele fijne jeugd kunnen hebben in Baarn en studeert nu in Utrecht. Maar ze woont nog wel lekker thuis.”

 

Hoe kom jij bij het CDA terecht?

“Ik heb het goed. Inmiddels ben ik al op een leeftijd dat ik wel wat wil terugdoen voor de samenleving. Ik heb ook veel gezien en ervaring opgedaan als ondernemer. Uiteraard heb ik als ondernemer ook even gesnuffeld aan de VVD. Maar ik zag dat het goed overwegen van de verschillende belangen mij beter paste dan pur sang kiezen voor het ondernemersbelang. Dat vond ik bij het CDA Baarn.”

 

Waarom economie?

“Dat is bijna logisch. Ik weet wat het is om te ondernemen. Afgelopen jaren ben ik betrokken bij de Baarnse ondernemersnetwerken, bestuurslid van CBB, (Contractgroep Baarnse Bedrijven), lid van de BON (Baarns Ondernemers netwerk), mede ontwikkelaar van de nieuwe POB ondernemers - gemeente overlegstructuur. Ik denk dat ik een redelijk beeld heb over wat een ondernemer nodig heeft om te kunnen ondernemen en welke rol een gemeente daarbij kan vervullen.”

 

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vertegenwoordig ik het CDA Baarn verkiezingsthema 'economie en ondernemen'.

 

 

René va Wijk

Gewone jongen;
ondernemer, selfmade;
in Baarn vanaf 1978;
KLARE TAAL.

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon