top of page
De-Brink-in-Baarn-winkelen-en-terras-2_e

Raadslid & Nr 2. van de kieslijst

René van Wijk

Even voorstellen

AAN DE SLAG

 

Wie is René van Wijk in zijn kern?

Ik ben in 1958 te Amsterdam geboren en opgegroeid. In 1978 ben ik in Baarn komen wonen. Ik run samen met mijn vrouw een onderneming in Baarn, met 12 fantastische collega’s. Daar ben ik niet voor opgeleid, ik ben eigenlijk instrumentmaker/ audicien. In 1993 heb ik dit bedrijf in de zorgtechnologie opgestart en wil dat graag nog een aantal jaar blijven doen, zo rond 2026 / 2028 kijken of we wat andere leuke dingen kunnen gaan doen in plaats van werken.

 

Getrouwd, kinderen?

Ja, getrouwd en trotse vader van een fantastische dochter van 24 jaar. Zij heeft een hele fijne jeugd in Baarn kunnen hebben en studeert nu in Amsterdam. Ze is in de weekenden nog wel lekker thuis in Baarn naast haar doordeweekse studentenkamer in Utrecht.

Hoe kom jij bij het CDA terecht?

Ik heb het goed. Inmiddels ben ik wat ouder en wil ik wat terugdoen voor de samenleving, hoe leuk is het om dat in je eigen dorp te doen. Uiteraard heb ik als ondernemer ook even gesnuffeld aan de VVD, maar ik zag dat het goed overwegen van de verschillende belangen mij beter paste dan pur sang kiezen voor het ondernemersbelang. Dat vond ik bij het CDA Baarn.

Waar maak jij je hard voor?

Ondernemers, dat is bijna logisch. Ik weet wat het is om te ondernemen. Afgelopen jaren ben ik betrokken bij de Baarnse ondernemersnetwerken, , CBB (Contactgroep Baarnse Bedrijven), lid van de BON (Baarns Ondernemers Netwerk), mede ontwikkelaar van de POB ondernemers - gemeente overlegstructuur. Ik denk dat ik een redelijk beeld heb over wat een ondernemer nodig heeft om te kunnen ondernemen en welke rol een gemeente daarbij kan vervullen.”

 

 

 

Rene portret_edited_edited_edited_edited.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Gewone jongen;
ondernemer, selfmade;
in Baarn vanaf 1978;
KLARE TAAL.

'Aan de zijlijn schreeuwen werkt niet'

bottom of page