top of page
De-Brink-in-Baarn-winkelen-en-terras-2_e

Nr 4. van de kieslijst

Jan Willem Peet

Even voorstellen

AAN DE SLAG

Hoe bevalt Baarn? 

Ik woon sinds 2019 in Baarn en het bevalt me zeer goed! Baarn heeft alles: Goede basisvoorzieningen, fraaie parken, grotere steden ‘om de hoek’, een treinstation, cultuur, een fijn verenigingsleven en nog veel meer. Ik ben geboren en getogen in de polders van de Hoeksche Waard. Qua landschap en natuur niet te vergelijken met Baarn en omgeving. Wonen en leven in Baarn voelt voor mij daarom nog steeds een beetje als op vakantie zijn!

 

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraad?

In een goede samenleving draagt iedereen die dat kan een steentje bij. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk, door extra zorg te geven aan de mensen om je heen of door je in te zetten voor de lokale politiek. Ik heb nu voor dat laatste gekozen omdat bestuur en politiek altijd mijn interesse heeft gehad.

 

Waarom CDA?

Het CDA is een brede middenpartij. Het CDA zoekt verbinding en bouwt bruggen. Dat is zeker in het huidige politieke landschap zeer waardevol. Het CDA doet een beroep op mensen, maar is er ook voor hen die dat nodig hebben. In verreweg de meeste standpunten, zowel lokaal als nationaal herken ik mij.  

En de “C” van het CDA?

Ik ben christelijk opgevoed, maar ben niet meer gelovig en ga ook niet naar de kerk. Toch hecht ik veel waarde aan de christelijke waarden en die zijn bij het CDA in goede handen.

Heb je nuttige ervaring? 
Ik heb ooit Staats- en Bestuursrecht gestudeerd en een aantal jaar als consultant gewerkt voor verschillende ministeries en gemeenten. Toen ik in Rotterdam woonde was ik Burgerraadslid in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Ik ben dus vertrouwd met bestuurlijke en politieke processen en besluitvorming. Ik moet wel zeggen dat dat even geleden is. De afgelopen 12 jaar heb ik gewerkt voor multinationals, maar ook daar wordt politiek bedreven!

 

Wat zou je graag veranderd zien met betrekking tot de gemeentelijke politiek??

Sinds ik in Baarn woon, volg ik de gemeentepolitiek op enige afstand. Het valt mij op hoe gepassioneerd de diverse partijen en gemeenteraadsleden zich inzetten voor wat zij belangrijk vinden voor Baarn. Zoals dat hoort, zijn partijen het vaak niet eens. Mijn indruk is dat vooral de verschillen worden benadrukt en partijen zich lijken in te graven waardoor bepaalde dossiers onnodig lang blijven voortslepen. Wat ik hoop is dat partijen in de toekomst meer aandacht geven aan het vaststellen van het gedeelde belang en de elementen waarover men het wel eens is. Als dat duidelijk is zullen de verschillen makkelijker te overbruggen zijn en zullen besluiten sneller genomen kunnen worden.

Jan-Willem portret_edited.jpg
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page