top of page
De-Brink-in-Baarn-winkelen-en-terras-2_e

Nr 9. van de kieslijst

Gerrie Overweel

Even voorstellen

Wie is Gerrie?

In midden Brabant ben ik opgegroeid en daar is de basis gelegd voor mijn verdere leven. Nadat ik in 1976 mijn eerste onderwijsdiploma behaalde, kreeg ik een baan op een school in Baarn. Later kwamen er nog enkele onderwijsdiploma’s bij. Op een gegeven moment ben ik overgestapt naar het volwassenonderwijs in Utrecht . In Overvecht  gaf ik les aan volwassenen die op latere leeftijd beter wilden leren lezen en schrijven. Ik zag hier ook hoe moeilijk het leven soms kan zijn als je niet goed kunt lezen of niet voldoende digitaal vaardig bent. Het was heel dankbaar werk waar ik regelmatig ook het CDA-uitgangspunt ‘zorg voor elkaar’ in praktijk kon brengen.

 

Waarom CDA stemmen?

Elke stem is belangrijk en telt mee. We hebben in Nederland het recht en de vrijheid om te stemmen. Daarmee kies je voor de partij waar je je bij thuis voelt. Voor mij is dat het CDA. Een partij die uitgaat van de christelijke waarden en waar samenwerken en zorg voor elkaar centraal staan: Zij aan zij dus.

Als lid was ik jaren geleden in Baarn actief bij het CDJA en het CDA-vrouwenberaad. Ik was gemeentelijk actief en was bestuurslid van onze club. Kortom ik blijf het CDA trouw. Het is een partij die herkenbaar is en van oudsher verantwoordelijkheid draagt voor mensen en de woon- en leefomgeving. Verkiezingen zijn de kans om je stem te laten horen.  Ga net als ik dus ook stemmen.

 

Werkplan voor de komende jaren.

De onderwerpen die CDA-Baarn deze jaren op het programma heeft staan spreken mij erg aan. Duurzaamheid en aandacht voor het (leef)klimaat vind ik heel belangrijk. Bijvoorbeeld het  hergebruiken van materialen. Veiligheid en je veilig voelen is voor mij heel belangrijk is. Als vrouw wil je je toch veilig kunnen verplaatsen. Gelukkig is daar in Baarn veel aandacht voor, al kan het soms wel beter.

 

Meedoen in de maatschappij?

Op veel terreinen heb ik mij ingezet voor mens en kerk, voor dorp en land. Naast mijn werk was en ben ik als vrijwilliger actief voor verenigingen en kerkelijk werk. De laatste jaren staat  voor mij het werk voor en met laaggeletterde mensen centraal. Hoe kun je de ontwikkelingen, zowel digitaal als tekstueel bijhouden? Samen met door mij getrainde taalambassadeurs vragen wij bij gemeenten en organisaties aandacht voor de positie van mensen die minder taalvaardig zijn. Gelukkig ziet men steeds meer in dat er op dit terrein veranderingen nodig zijn.

Gerrie_edited.jpg
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page