top of page
De-Brink-in-Baarn-winkelen-en-terras-2_e

Fractielid & Nr 5. van de kieslijst

Gerard den Hertog 

Even voorstellen

Waarom het CDA ? 

Ik ben al vele jaren lid van het CDA, tientallen jaren terug ook nog lid geweest van de ARP. Mijn keuze voor het CDA ligt in het feit, dat ik een barmhartige, rechtvaardige samenleving voorsta, waar ruimte is voor iedereen.

 

Woon je al lang in Baarn?

Ik woon sinds 1994 in Baarn, maar kom oorspronkelijk uit Mijdrecht. Mijn vrouw en ik hebben voor Baarn gekozen, omdat het een mooi dorp is, niet te groot, niet te klein, met een leuk centrum, met aan de ene kant bos en aan de andere kant weilanden. Dat moeten wij dus ook zo houden.

 

Waar wil je op inzetten als je in de raad zit ?

Baarn heeft veel oude mooie panden, wat de plaats zeer aantrekkelijk maakt, maar toekomstgericht veel inzet vraagt op het gebied van verduurzaming, dat vraagt misschien ook om te kijken naar nieuwe technieken zoals het gebruik van waterstof, omdat verduurzaming van oude panden niet eenvoudig zal zijn.


Ik ben in mijn loopbaan veelal verkoopgericht bezig geweest. Eerst in de kleding, verkoop aan winkeliers, vervolgens een eigen kaaswinkel gehad in Nieuwegein en de laatste jaren in de beddenbranche. Mijn focus ligt ook op het behoud van de kleine middenstander. Dit maakt het centrum aantrekkelijk en geeft veel cohesie in een dorp/stad. De sterk verruimde openingstijden van met name grote winkelketens is nadelig voor de kleine winkelier. Die kan dit niet bijbenen qua openingstijden. Wat mij betreft, mogen de openingstijden best wat gereduceerd worden in de avond en op zondag voor de winkels in Baarn. Dit versterkt de concurrentiepositie van de kleine winkelier.


Ook de trottoirs in Baarn moeten goed onderhouden zijn, zodat ze veilig zijn voor voetgangers. Hier is nog een inhaalslag te maken.
Sociaal moet iedereen mee kunnen doen en moet er een vangnet zijn voor de sociaal zwakkeren. Een voedselbank, die er overigens in het hele land zijn gekomen is een uitvloeisel van een te lage overheidshulp/inkomenspolitiek. 
Er moet aandacht zijn voor voldoende woningbouw voor de midden en lagere inkomens in Baarn. De op stapel staande woningbouwprojecten zorgen voor een flinke inhaalslag (althans als ze allemaal doorgaan), maar daarbij zal ook er op gelet moeten worden, dat openbaar groen niet in de verdrukking komt. 

AAN DE SLAG

Gerard portret_edited.jpg
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page