top of page
De-Brink-in-Baarn-winkelen-en-terras-2_e

Nr 7. van de kieslijst

Everard van Weede

Even voorstellen

Wie is Everard?

Ik ben Everard, 24 jaar, student rechten- en kunstgeschiedenis en blije Baarenees.
Graag wil ik u aan de hand van vijf G’s laten zien wie ik ben en waarvoor ik sta.

 

Geloof
Het christelijk geloof speelt een belangrijke rol in mijn leven, door het geloof voel ik me ook uitgenodigd en geroepen om mijzelf in te zetten voor mijn naasten en de maatschappij.
 

Gezin
Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Zelf ben ik gelukkig opgegroeid in een gezin dat acht leden telt. In het gezin deel je vreugdes en verdriet, val je en leer je opstaan. Je leert er geduld en begrip te hebben voor de anderen, ze te corrigeren en waarderen. Graag wil ik mij inzetten voor alle Baarnse gezinnen, vooral ook die gezinnen die het moeilijk(er) hebben. Baarn moet de gezinnen dankbaarder zijn en de meest gezinsvriendelijke gemeente van Nederland worden. 

 

Gemeenschap
Na het gezin maken veel mensen – zo ook ik – deel uit van gemeenschappen, deze zijn van allerlei aard en dragen in hoge mate bij aan een goede samenleving. Zelf heb ik bij voorbeeld bij SV Baarn gezeten, bij het jongerenkoor van de kerk en bij andere verenigingen. Graag wil ik me inzetten voor de lokale gemeenschappen. Zij moeten zo veel mogelijk zelf kunnen regelen en organiseren. De politiek, de gemeente, is er niet om hen  te belasten met allerlei regeltjes, maar is er om hen dienen.
 

Gezondheid
‘ Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is een oude uitspraak waar ik volledig achersta. Daarom houd ik ook van veel buiten zijn, sporten en wandelen, rustige muziek luisteren en lezen. Baarn moet een gezondere gemeente worden, mensen – vooral ook onze ouderen- moeten meer naar buiten kunnen om te wandelen en de jeugd moet meer mogelijkheden krijgen om te sporten en om als ze het moeilijk hebben op tijd de juiste hulp te krijgen.  Graag wil ik daar aan bijdragen, bijvoorbeeld door wandelvrijwilligers te vinden die mensen uit Huize Brantsen of Bloemendaal of eenzame ouderen thuis mee uit wandelen willen nemen en door jeugd meer te betrekken bij sporten en buiten zijn.

Groen
‘En God zag dat het goed was’, dit lezen we in Genesis.  De schepping is iets wat we hebben gekregen en waar we gezamenlijk zorg voor mogen dragen.  Die zorg staat bij mij hoog in het vaandel. We mogen als Baarn blij zijn met onze bossen en parken, tegelijkertijd is er nog veel ‘mooi’ werk aan de winkel om te vergroenen en te verduurzamen, hierdoor worden we gezonder en gelukkiger. 

Everard (1)_edited.jpg
  • Black LinkedIn Icon
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page