top of page

Nr 4. van de kieslijst

Anna Ruighaver

Even voorstellen

AAN DE SLAG

Staat voor: Veiligheid

 

“Eerst nieuwsgierig, nu betrokken.”

 

Wie ben je?

“Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin in Ouderkerk aan de Amstel. Baarn is het dorp waar ik in mijn jeugd in de weekenden kwam om mijn grootouders, ooms en tantes te bezoeken. Sinds 2006 woon ik in deze droom uit mijn jeugd, met mijn man Dirk-Jan en kinderen Eva (17) en Sebastiaan (15). Als zelfstandig literair vertaler Zweeds heb ik in de loop der jaren prachtige boeken mogen vertalen. Daarnaast heb ik  me altijd beziggehouden met communicatiewerkzaamheden voor nationale en internationale bedrijven.”

 

Wat betekent Baarn voor jou?

Als ik met de trein vanuit de stad uitstap op station Baarn en de frisse, groene lucht opsnuif, ben ik altijd weer dankbaar dat ik met mijn gezin in dit mooie dorp mag wonen. De Schilderswijk, waarin ik woon, is een heerlijk gemêleerde wijk, waarin men elkaar kent en naar elkaar omziet.

 

Waarom het CDA?

“Het gedachtegoed van het CDA spreekt mij aan. Leven vanuit de gedachte ‘Heb uw naaste lief als uzelf’. Dan ontstaat vanzelf de wens om zo met onze aarde en omgeving om te gaan dat onze kinderen er ook nog van kunnen genieten, de wens ook om te zorgen voor elkaar. Het CDA is daarnaast een nuchtere partij, laat zich niet meeslepen door de waan van de dag in de besluitvorming.”

 

Waarom de politiek?

“Het begon als nieuwsgierigheid en groeide uit tot betrokkenheid. Ik ben trots op ons dorp. We hebben hier prachtige voorzieningen voor jong en oud: de Trits, de Speeldoos, Het Bosbad.  Baarn bruist van de mooie evenementen en initiatieven: in de Pekingtuin, de Laanstraat, bij kasteel Groeneveld.  Als je al dat moois wilt behouden of zelfs verbeteren, is aan de zijlijn blijven staan geen optie.”

 

Wat betekent veiligheid voor jou?

'Veiligheid' is de basis voor leefbaarheid. Dat geldt voor iedereen: jong en oud, arm en rijk.  Als moeder van twee jonge kinderen heeft dat besef mij twaalf jaar geleden naar het lommerrijke en rustige Baarn gebracht. Als raadslid zal ik me dan ook inzetten om Baarn te behouden als veilige, leefbare, groene plek voor de huidige bewoners en voor de generaties na ons.”

 

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vertegenwoordig ik het CDA Baarn verkiezingsthema 'veiligheid'.

Anna Ruighaver

Woont in de Schilderswijk (Baarn) sinds 2006
Getrouwd; 2 kinderen
Lions;
Literair vertaler Zweeds

Fractielid CDA

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page